Hoi, ik ben Jasmijn.

Ik ben gek op boeken. Al zo lang ik mij kan herinneren hou ik van lezen, papier en letters. Ik lees álles. Letters, woorden en zinnen trekken mijn aandacht. Mooie typografie en vormgeving vallen mij op. Ik ben ervan overtuigd dat vorm en inhoud elkaar versterken. Daarom vind ik het belangrijk dat ze op elkaar aansluiten. Dat is wat ik bij elk boekproject wil bereiken. De pagina’s moeten logisch voelen, aanspreken en passen bij wat de inhoud moet overbrengen.

 

Hoe het begon

Ik ben ontzettend blij dat ik van mijn liefde voor boeken mijn werk heb kunnen maken. In 2014 ben ik als Crossmedia Designer afgestudeerd met een project over ‘het boek’. Omdat ik voelde dat ik daarin verder wilde, heb ik daarna een ‘Expertclass Bookdesign’ gevolgd in Antwerpen. Toch heeft het nog een tijd geduurd voor ik als ondernemer ook volledig voor deze richting durfde te gaan. Natuurlijk maak en ontwerp ik nog steeds ander (druk)werk, maar de focus ligt op boeken.

 

Het liefst vul ik mijn dagen met het zoeken naar perfecte lettertypes voor een tekst, het vinden van de goede balans op de pagina en het vormgeven van bijzondere details, waardoor de lezer verrast wordt. Naast mijn ontwerpwerk heb ik ook een eigen boekenlijn met handgebonden notitieboekjes, schetsboeken, bulletjournals en meer.

 

Deventer, de boekenstad

Na mijn jeugd in Enschede, mijn studententijd in Arnhem en mijn eerste jaren freelancen vanuit Utrecht, woon ik nu alweer een tijd in Deventer. Niet gek dat ik hier terecht ben gekomen, in de boekenstad. Ik voel me er ontzettend thuis!

 

Als ik niet met m’n hoofd in de boeken zit ga ik graag naar een terrasje, op stedentrip, kijk ik series of ontdek ik nieuwe (wandel)gebieden in Nederland. Ook doe ik aan volleybal, waar ik in een ontzettend leuk team zit. Toen ik net in Deventer kwam wonen, kwam ik in dit team terecht. Veel andere teamleden waren ook nieuw in de stad, dus we zochten elkaar snel op.

 

Ik vind het echt heel gaaf dat ik elke dag mag doen wat ik leuk vind, namelijk boeken ontwerpen. Ik hoop dat ik dit nog jaren mag doen en er net zo veel plezier uit haal als ik nu doe!