Binnenkort je eigen boek in handen?

YES! Je hebt besloten dat je je eigen boek gaat uitgeven. Eindelijk gaat die droom in vervulling!

 

Je verhaal staat (bijna) en is klaar voor publicatie. Het schrijven is achter de rug, maar dat was slechts een deel van je uitgeefavontuur. Nu begint het omzetten van je manuscript in een tastbaar, prachtig boek. Het vormgeven van je verhaal tot iets dat mensen niet alleen willen lezen, maar ook willen vasthouden.

 

Laat dat maar aan mij over! Ik ontwerp omslagen en binnenwerken die je doelgroep aanspreken. Ik vind het belangrijk dat jouw inhoud en mijn vorm elkaar aanvullen en versterken. Samen brengen we jouw boek tot leven en zorgen ervoor dat het niet alleen een verhaal vertelt, maar een ervaring wordt voor je lezers. Het uitgeven van je eigen boek is een unieke ervaring en ik sta klaar om je te helpen bij elke stap, van het ontwerp tot de uiteindelijke druk.

75+ boeken ontworpen
en bijna 10 jaar ervaring
in het boekenvak

Ik heb inmiddels meer dan 75 boeken mogen vormgeven en heb bijna 10 jaar ervaring in het boekenvak. Met mijn kennis en vormgeving skills maak ik van jouw manuscript een aansprekend boek, waar je naar wilt blijven kijken en dat je met trots verkoopt! 

Staat jouw boek hier straks tussen?!

Een boekontwerp is inclusief:

  • Een (online) kick-off sessie waarin we al je wensen bespreken.
  • Verschillende schetsen voor je omslag en binnenwerk, waarvan ik er één uitwerk tot een compleet boek.
  • Een duidelijke planning met deadlines voor jou en mij, zodat we allebei weten waar we wanneer aan toe zijn.
  • Advies op het gebied van papier en drukkers.
  • Bestanden die je zonder problemen door kunt sturen naar de drukker.

BOEKONTWERP

Omslag: €450,-
Voor je omslag krijg je een aantal opties en stijlen te zien, waarna ik er ééntje verder uitwerk tot je definitieve omslag.

Binnenwerk: vanaf €349,-
Ik probeer verschillende lettertypes, kleuren en indelingen uit, waarna jij een stijl mag kiezen die ik verder uit ga werken. Zie dit als de huisstijl van je boek. Als deze basis staat, betaal je per pagina die opgemaakt moet worden €3 tot €15. De prijs per pagina is afhankelijk van het ontwerp en het soort boek.

Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en exclusief mogelijke kosten voor het aankopen van beeld of illustraties.

Wat anderen zeggen

FAQ

Een boek vormgeven en drukken duurt 8 tot 12 weken. Dat is inclusief verschillende schets- en correctierondes, het uitwerken van het volledige boek, een proefdruk en de uiteindelijke druk van de grote(re) oplage. De tijd is ook afhankelijk van hoe snel we tot een goed ontwerp komen en de planning van de drukker.

Daar kan ik zeker bij helpen. Ik denk met je mee over drukkers en kan je advies geven over papier, kleurgebruik en bijzondere afwerkingen. Marketing ideeën ontstaan vaak tijdens het proces, maar daar kunnen we ook een losse brainstorm voor inplannen. Tegen een meerprijs kan ik ook promotiemateriaal voor je ontwerpen, zoals 3D afbeeldingen van je boek of bijvoorbeeld een boekenlegger die je bij je boek kunt leveren.

Een boekontwerp start vanaf €799,-. De prijs is opgebouwd uit de prijs voor een omslag (€450,-) en een basisprijs voor het ontwerp van je binnenwerk (€349,-). Denk daarbij aan het bepalen van de stijl, het kiezen van lettertypes, marges en kleuren. Als de basis van je boek staat, betaal je per pagina die opgemaakt moet worden €3 tot €15, afhankelijk van het ontwerp en het soort boek. Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Ik doe zelf niets op het gebied van schrijven of correctie. Wel heb ik in mijn netwerk verschillende schrijfcoaches, redacteuren, correctoren en persklaarmakers. Natuurlijk deel ik hun contactgegevens graag met je als we gaan samenwerken.

Natuurlijk kan dat! Een los omslag kost €450,-. Een binnenwerk start bij €349,- plus €3,- tot €15,- per pagina die opgemaakt moet worden, afhankelijk van het ontwerp en het soort boek dat je wilt uitgeven. Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Twee van de belangrijkste dingen waar je vast rekening mee kunt houden voor de vormgeving:


Het is belangrijk dat je tekst helemaal af is voor je hem naar mij opstuurt. Natuurlijk is er later nog ruimte voor het verbeteren van kleine foutjes, denk aan spellingsfouten of een zin die net niet lekker loopt, maar in de volgorde kan bijvoorbeeld niet meer geschoven worden. 

 

Ook wil ik graag al je beeldmateriaal als losse bestanden ontvangen (en niet verwerkt in je manuscript), zo blijft de kwaliteit een stuk beter. 

Als we gaan samenwerken krijg je van mij ook een lijstje met wat je moet aanleveren, zodat je precies weet waar je aan moet denken.

Een boek ontwerpen doe je niet alleen, dus ik heb jouw hulp ook nodig. Natuurlijk doe ik het ontwerpwerk en zorg dat alles technisch in orde is, maar het is JOUW boek en jij moet er straks megatrots op zijn. Dat kan alleen als jij mij feedback geeft, zodat ik dat weer kan verwerken in mijn ontwerpen. Van tevoren weet je wanneer je nieuwe schetsen kunt verwachten. Dat zijn de momenten dat jij wat tijd vrij moet maken, waarna ik weer verder kan met het ontwerp.

Heb je een andere vraag? Ook dan kun je een gratis kennismaking plannen waarin ik ‘m kan beantwoorden.

Liever mailen? Stuur dan een mailtje naar contact@jasmijndeboer.nl