Terug naar het overzicht

Ineens valt alles op z’n plek

Ken je dat gevoel? Dat er ineens van alles op z’n plek valt? Ik wist al een tijd dat het eraan zat te komen, maar ineens leek alles zo logisch.  

Ik maak boeken. Dat doe ik in veel verschillende vormen. Ik ontwerp omslagen, binnenwerken en ik werk voor de krant (dat is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als een boek, maar ook daar heb je te maken met paginabeeld, witruimte, tekst en beeld). Daarnaast heb ik mijn eigen boekenlijn met handgebonden notitieboeken, schetsboeken, bulletjournals en meer. Een lange tijd voelde het heel logisch om dit alles te doen onder één naam. Maar afgelopen jaar begonnen de twijfels. Eigenlijk hebben al deze onderwerpen (of diensten) totaal verschillende doelgroepen, kan het dan wel onder één naam? Voor mij voelt het logisch, omdat het allemaal bij mij past. Maar als ik in de schoenen van mijn ideale klant ga staan, kan ik mij voorstellen dat het niet heel logisch is. Tijd om terug te gaan naar de basis en mijn bedrijf eens flink onder de loep te nemen.

Verandering
Dit jaar staat in het teken van ontwikkeling. Investeren in mijn bedrijf, mijn aanbod, in mezelf. Minder in opdracht werken, maar meer eigen diensten en producten kunnen aanbieden. En al na de eerste maand van 2022, met een nieuw coachingstraject, veel masterclasses en podcasts, merk ik verandering. Ineens valt er van alles op z’n plek. Uit al die informatie die ik afgelopen tijd heb verkregen, komt steeds meer naar voren dat ik mijn bedrijf moet gaan opsplitsen en mijn focus moet gaan verleggen. Het ontwerpen van boeken (en nog een hele hoop andere diensten die eraan gaan komen) wordt mijn focus. Daar wil ik mij ontwikkelen en mij in onderscheiden. Mijn boekenlijn en het boekbinden, waar ik ontzettend van hou, gaan weer terug naar het niveau ‘hobby’. Leuk voor erbij, maar daar hoef ik geen doelen te halen.

Waar ik een lange tijd twijfelde en niet zo goed wist hoe ik het moest aanpakken, merk ik nu dat ik knopen aan het doorhakken ben. En dat voelt goed! Ik ben ontzettend dankbaar dat ik al bijna zeven jaar doe wat ik leuk vind, maar dit jaar is het tijd voor een volgende stap.